петък, 29 август 2014 г.

Пикантни дробчета, панирани в бира





Тези пилешки дробчета са изумително нежни на вкус.

Когато ги приготвих за първи път в бирена панировка, съжалих, че по-рано не съм се сещала да ги правя по този начин. Затова пък сега това е любимият ми начин на приготвяне на пилешки дробчета.

Те са лесни и бързи за приготвяне, а поднесени със салата от домати, а защо не и с нежните картофени лепёшки>>> ,  пилешките дробчета, панирани в бира, могат да се превърнат в звездата на вашата неделна трапеза.




Необходими продукти за 4 порции:

1 кг пилешки дробчета
300 мл светла бира
2 ч.л. къри
брашно за гъста каша
олио за пърженето (при мен беше нужно около 350 мл олио)
сол на вкус

Дробчетата трябва преди всичко добре да се отцедят от кръвта, за да не горчат. Аз ги накисвам за половин час във вода с разтворена в нея 1/2 кафена чашка ябълков оцет. След това ги измивам много добре с течаща студена вода и ги оставям в гевгир хубаво да се отцедят от течността. Дробчетата трябва да са много добре подсушени.

Посипвам подсушените дробчета с подправки (аз използвах къри), при необходимост може да се добави сол и ги разбърквам внимателно със силиконова лопатка, за да не се нараняват, после ги овалвам в брашно и потапям в панировъчна смес, приготвена от ледено студена бира, брашно и сол на вкус. Панировката не трябва да се бърка дълго - най-добре размесете с енергични движения за кратко време с готварска телена бъркалка. На гъстота тя е като като рядко кексово тесто.

Подготвените с панировка дробчета се пържат  във врящо олио на висока температура.
След изваждане се оставят на кухненска хартия да попие излишната мазнина.

И това е всичко.

Резултатът са крехки, нежни, топящи се в устата  котлетки от пилешки дробчета.

Добър апетит!








Няма коментари:

Публикуване на коментар