вторник, 16 октомври 2018 г.

Как да изберем хлебопекарна машина?

сн.1

Хората, които никога не са пекли хляб в машина у дома, доста се лутат, когато се решат да купят първата си машина.
Много пъти съм чела в интернет как чудещи се начинаещи в машинното домашно хлебарство млади домакини питат:
 
"Каква машина да си купя? Моля, посочете ми машина, от която сте доволни?"
 
Или пък публикуват снимки, придружени с въпрос: "Тази или тази?", 
или пък единична снимка с въпроса : „Моля за мнение!".
 
Разбира се, помагачи, желаещи да дадат според тях самите добронамерен съвет, винаги има достатъчно. В отговор някой ще изстреля без излишни думи марката на своята машина, друг, по-словоохотлив, ще добави към посочената марка (или модел) израза "Всичко става в нея, много съм доволна!".  
 
И според тях са помогнали, дали са акъл. Без обаче да отчитат или да се съобразят с един простичък житейски факт: наличието на безкрайните човешки различия, разнообразието от потребности и вкусове във всички аспекти на човешкото битие, т.е. факторите, които всъщност правят толкова привлекателен и интересен нашия многолик човешки свят...
 
Добре ще е, ако поне някой от тези съветници или търсещи подобни съвети, които четем всеки ден в мрежата, се запита: 
 
Ама как така човеците,  които имат толкова безброй различни вкусове и потребности по отношение на храна, облекло, музика, танци, забавления, начин на почивка, общуване, избор на лек автомобил или нов дом и всичко друго в живота, могат изведнъж ей така, с лека ръка и без да му мислят много-много, да решат, че точно устройството, което използват за задоволяване на насъщната си потребност от основна въглехидратна храна и са доволни от него, понеже задоволява ТЕХНИТЕ КОНКРЕТНИ НУЖДИ, непременно трябва да задоволи конкретните потребности на някой, който те изобщо не познават, не знаят абсолютно нищо за неговите вкусове и навици, за неговото житие-битие!
Нито пък знаят от колко и какви членове се състои семейството, което това устройство трябва да обслужва, какво количество храна ще консумира това семейство ежедневно), какви печива (храни) предпочитат членовете му и т.н. и т.н. ...

Та затова, уважаеми читатели, разумно е да се въздържате от необмисления въпрос: "Коя хлебопекарна да си купя, от коя сте доволни?", провокирайки с него също толкова необмисления отговор, който сочи вид (марка, модел) устройство от отсрещната страна.

Вместо това е по-разумно първо да определите себе си: 
Какво точно ви е нужно на вас?

Цялата статия можете да прочетете ТУК>>>


3 коментара:

  1. Полезна статия! Момичета имам проблем с влизането в блога ви от домашния компютър. Изхвърля ме преди да мога да оставя коментар.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!
    Поздравления за много хубавия блог!
    Написаното от Вас за хлебопекарната машина е много подробно. Само не срещнах в статията как препоръчвате да бъде изпечен хляба? Слабо, средно или силно изпечен?
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Както го обичате, така го печете. Информативно само: за "светла" коричка машините пекат на 100 градуса, за "средна" - на 150 и за "тъмна" - на 200.

    ОтговорИзтриване