събота, 20 октомври 2018 г.

Ревю на хлебопекарна машина Gorenje BM 900 WII


От 18.10 до 07.11. 2018 година  Gorenje BM 900 WII може да бъде закупена на промоционална цена 109 BGN от магазини ТЕХНОМАРКЕТ.

Хлебопекарната машина  Gorenje BM 900 WII представлява един удачен избор за малки домакинства, членовете на които не ядат кой знае колко големи количества хляб, но пък за сметка на това обичат да се поглезят с вкусен, разнообразен хляб и други печива, както и за домакини-мераклии,  за които месенето и изпичането на множество разнообразни печива не е тегоба, от която биха искали да избягат, а истинско удоволствие и желанието им да нагостят с ново, различно и вкусно печиво своето семейство и гости е забавление и радост за душата.






Контейнерът е вертикален, с квадратно сечение, с една бъркалка, а обемът му по данни от мрежата е 2.5 литра.


Размерите на хляба по спецификация са само два: 700 и 900 грама (разбирайте до 900 грама), което е количество, подходящо за домакинство с не повече от 2, максимум 3 човека, но за сметка на това предлага на притежателите си сериозен набор програми, с които всяко едно  бутиково хлебче ще се превърне в истинска гурме-наслада за сътрапезниците в дома.

За това са се погрижили производителите, които са предвидили в машината 15 автоматични програми за хляб, в т.ч. програма за домашно приготвен хляб (ръчни настройки):

1. Основна програма (Basic)  - месене, втасване и печене на обикновен хляб. Можете да добавите съставки за по-добър аромат.

2. Програма Френски хляб (French): месене, втасване и печене с по-дълго време за втасване. Хлябът, опечен при тази настройка, ще има по-хрупкава коричка и мека структура.

3. Програма Пълнозърнест хляб (Whole wheat): месене, втасване и печене на пълнозърнест хляб. Не е препоръчително да ползвате функцията отложен старт, тъй като това може да доведе до незадоволителни резултати.

4. Бърза програма (Quick): месене, втасване и печене за по-кратко време в сравнение с основната програма Basic. Хлябът, опечен с тази програма, е обикновено по-малък, с плътна структура.

5.  Програма Сладък хляб (Sweet): месене, втасване и печене на сладък хляб. Можете също да добавите съставки за аромат.

6. Програма Хляб без глутен (Gluten free): месене, втасване и печене на безглутенов хляб. Можете също да добавите съставки за аромат.

7. Програма Тесто (Dough): месене и втасване, но без печене. Извадете тестото и го
използвайте за хлебчета, пица, хляб на пара и др.

8. Програма Месене (Kneading): замесване на тесто.

9. Програма Кекс (Cake): месене, втасване и печене, като втасването е със сода бикарбонат или бакпулвер.

10. Програма Сандвич (Sandwich): месене, втасване и печене на сандвич. За печене на хляб с лека текстура и по-тънка коричка.

11. Програма Специалитет (Speciality): (размерът на хляба не може да се настройва, на дисплея се извежда размерът по подразбиране 900 г.)
Програмата Специалитет се използва за типове хляб, които трябва да станат за по-кратко
време. Хлябът, опечен с тази програма, е по-малък и с плътна структура.

12. Програма Конфитюр (Jam): варене на конфитюри и мармалади. Плодовете трябва да бъдат нарязани на ситно преди да се поставят в съда за хляб.

13. Програма Йогурт (Yogurt): правене на йогурт, кисело мляко и кефир. 
*** Тъй като тестото за хляб и йогуртът (киселото мляко) втасват при абсолютно една и съща температура, то тази програма може да се използва с отличен успех за да оставите тестото ви да втаса до готовност, без да е необходимо да обвързвате този процес с която и да било друга специална програма.

14. Програма Печене (Bake): само печене без месене и втасване. Използва се също за увеличаване времето за печене при избрани настройки.

15. Програма Домашен хляб (Home made): тази програма ви позволява да зададете
ръчно етапите на месене, втасване, печене, поддържане на топлината. При това настройките могат да бъдат запазени и да бъдат активирани при следваща употреба.


Машината предлага възможност за избор на цвета на коричката както следва:

– Светла (Light) - при тази настройка хлябът се пече по подразбиране при температура 100 градуса .
– Средна (Medium) - при тази настройка по подразбиране печенето протича при температура 150 градуса.
– Тъмна (Dark) - при тази настройка печенето се извършва при температура 200 градуса.


 Както вече посочихме в началото, може да се избира между големина на хляба  900г и 700г.
Следва да обърнем специално внимание на оптималния размер (тегло) на хляба, който можете да разчитате да изпече машината. 
Ние изчетохме множество отзиви на потребители, притежаващи тази машина и те всички са единодушни - реалната тежина на хляба, който машината пече е 700 и 500 г.

Ние приемаме тези отзиви за абсолютно обективни, още повече, че те напълно съответстват на нашите собствени заключения, с които сме ви запознали в публикацията "Как да изберем хлебопекарна машина>>>  .
Затова ви препоръчваме да ги възприемете напълно сериозно и да се съобразите с тях при избора си на машина, която ще може да обслужва домакинството ви не само с вкусен и разнообразен, но и с достатъчен по количество хляб.

Ако това количество хляб не покрива вашата дневна консумация, то колкото и да е примамлива, тази машина не би трябвало да е вашият избор.

Много удобна е функцията пауза, която ви дава възможност еднократно да натиснете бутона Stop/Pause и в рамките на 10 минути при необходимост да извадите тестото, да го оформите по желан от вас начин и да го върнете в контейнера.

Машината поддържа функцията Отложен старт (Delay Time) - времето за отложен старт е до 13 часа.

Има функция за поддържане на топлината на вече изпечения хляб в продължение на 1 час.

Gorenje BM 900 WII има енергонезависима памет 10 минути.


Други технически характеристики:

– Ниво на шума 68 dB
– Размери (ШхВхД): 21.8 × 29.7 × 29.2 см
– Размери с опаковката (ШхВхД): 25.8 × 34.2 × 34 см
– Тегло нето: 3.5 кг
– Тегло бруто: 4.9 кг


Към момента на публикуване на това ревю машината може да се закупи на цена между 114 и 125  BGN

От 18.10 до 07.11. 2018 година  Gorenje BM 900 WII може да бъде закупена на промоционална цена 109 BGN от магазини ТЕХНОМАРКЕТ.





3 коментара:

  1. Момичета,
    имам хлебопекарна същата марка, но не същия модел.Доволна съм, хубави изделия се получават.Имам и сокоизтисквачка същата марка и съм доволна.Решихме скоро хладилник и фризер същата марка да закупим.Но не излезе с добро качество.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. В момента храната в магазина е с ниско качество и съдържа много вредни съставки. Ние в къщи правиме възможно повече домашно приготвена храна. Хляба приготвен от хлебопекарната в къщи адски вкусен и знаем какво е съдържанието му. Аз мога да предложа да разгледате няколко от най-добрите хлебопекарни на пазара тук

    ОтговорИзтриване