Представена публикация

Мезе за бира - чийзбургер лучени кръгчета




сряда, 10 януари 2018 г.

Топено мляко (Томлёное молоко) в мултикукър Redmond / Baked Milk in Multi Cooker Redmond




С думата "томление" в руския език се обозначава специфичен начин на готвене, при който продуктите се подлагат на продължителна топлинна обработка при невисока температура.

"Томлёное молоко" или още наричано "топлёное молоко" е млечен продукт, изготвен от свежо, пълномаслено краве мляко чрез загряване на млякото до кипване и последващо продължително равномерно нагряване.

Това е традиционно блюдо за руската, белоруската и украинската кухня, което е било изготвяно в руска печка и е абсолютно непознато за другите народи по света.

Топеното мляко има кремав цвят и карамелен аромат и привкус.

То може да се запази много дълго (особено в хладилник) и в сравнение с пастьоризираното и вареното мляко значително по-дълго време не прокисва.

Употребяват го основно като напитка, но също така го влагат в кексове, кремове, пирози, или за изготвянето на други млечни продукти.

Tакова топено мляко може да се приготви и в обикновена фурна, в дълбоко глинено гърне.

Вижте още>>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар