вторник, 30 май 2017 г.

Човек предполага...



Човек предполага, а Господ разполага, гласи една нашенска мъдрост.

Точно така се случи с мен, за жалост.

Въоръжени с амбициозен списък от прекрасни нови рецепти, с набавени продукти и планове за една изключителна торта - страхотна изненада, с която предвкусвахме с нетърпение да ви сюрпризираме приятно, за пирог, и още една торта, и още, и още! ...



Но... Човек предполага, а Господ разполага...

Едно разсейване, докато се движа по разбитите софийски тротоари... и вместо да правим торта, се озовах в Пирогов със счупена ръка.

Лежа шести ден у дома с гипсирана ръка, а едва днес се чувствам достатъчно адекватна , за да напиша няколко думи.

Ирина е с мен, подкрепя ме и ми помага през цялото това време, но като ме гледа така умърлушена и със сгърчено от болка лице, не и е нито до писане, нито до готвене за блога.


 Скъпи приятели, читатели и посетители,

ще има и торта, и пирог, и още много нови, интересни, апетитни и вкусни рецепти!

Яд ме е, че изпускаме сезона на ягодите и черешите (имахме толкова планове!), но така било писано да се случи. Ще има и други възможности, надявам се.

Ще ми трябва малко време, да се съвзема и възстановя от травмата и, живот и здраве, надявам се, че ще успеем да реализираме плановете.

А засега поздрави и до нови срещи!

Ваша Валентина


P.S. Фотосите са мои, правила съм ги в различно време, 
когато активно се занимавах с фотография и обичах да експериментирам с изображенията, а сега реших да кача някои от тях тук за повече свежест и настроение. В друг момент сигурно не бих се решила да ги показвам в кулинарния ни блог.




8 коментара:

  1. Момичета,
    няма място за отчаяние.В много случаи в живота ние си мислим едно, а на практика става съвсем друго.Това, което става не е нашата, а Божията воля.И така ни се дават в живота много изпитания.Но всичко се преодолява с Божията помощ, подкрепа и молитва.
    Валя,
    трябва да консумираш много сусам или тахан.Той много бързо заздравява костите и ще се оправиш.Освен това консумацията на соеви продукти и кълнове от соя спомага много за заздравяване на счупени кости.Всичко това го знам от опит с мен, с близки и познати.
    Поздрави и до скоро с нови, интересни рецепти !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти за милите думи и съветите, Ели! В петък ме викат на контролен преглед и ако всичко е наред, ще приемам активно храни с калции. А за отчаянието - не съм точно отчаяна, болките вече отшумяват и съм по-свежа, но съм малко унила заради принудителното бездействие. Както и да е, ще го преживея. Не съм нито първата, нито последната, на която това се случва, очевидно е трябвало и през това изпитание да премина.
    Благодаря ти още веднъж и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Валя,желая ти скоро да си възвърнеш здравето!Не се притеснявай,при твоя творчески заряд вярвам,че в най-скоро време ни възхитиш с пореден шедьовър!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за милите думи и пожелания, Миленка! Ще ми е нужно малко време за пълно възстановяване, но ще се опитаме междувременно да предложим нещо по-леко за изпълнение. А амбициозните и сложни торти явно ще останат за малко по-нататък, няма как.
      Прегръдки и на теб!

      Изтриване
  4. Много жалко за съжаление, че се случва на човек като теб, знам какво е защото съм го преживявал.
    Едва ли съчувствието и съжалението от моя страна могат да бъдат утеха,само мога да кажа, че рецептите ти ще липсват на лакомник като мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чавдаре, ти подкрепяш блога ни неизменно от самото начало и аз съм ти много благодарна за това! Ирина - също! Благодаря ти за подкрепата в тази неприятна за мен ситуация! Що се касае липсата на рецепти - вярвам, че това няма да е задълго. Ние вече обмисляме какви по-леки, но интересни и вкусни рецепти можем да предложим по време на тази принудителна пауза, която травмата налага въобще в активния ми живот. Така че: доскоро, приятелю, ще има още вкусотии от нас!

      Изтриване
  5. Ех, съжалявам да прочета това, но, както се казва - малкият дявол е.
    Скорошно възстановяване!
    Снимките са просто страхотни, невероятни и много се радвам, че реши да ги споделиш, да им се насладя!
    Ще чакам да се похвалиш, че случката е зад гърба ти и да ни представите плануваните рецепти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз на това се надявам, Весе, всичко да остане зад гърба ми. Както се казва: От твоите уста - в Божиите уши! Благодаря ти, мила!

      Изтриване