Тази разядка я правихме първоначално само с извара и печен патладжан. Получава се много вкусно, поне за нас. Този път обаче решихме да обогатим и разнообразим вкуса и, като включихме и други продукти и бяхме очаровани от резултата.
Затова и решихме да споделим с вас рецептата на нашето творение.
Необходими продукти за 4 порции:
400 мг необезмаслена извара - добре е да избирате достатъчно суха, но да не е на "трици".
4-5 печени червени чушки
1 средно голям печен патладжан
1 средно голяма глава червен лук
сол
сокът от 1 лимон (може и с оцет)
зехтин или слънчогледово олио
На тази основа могат да се включат и други продукти по желание, възможностите за експериментиране са безкрайни.
Всичко се прави много лесно и бързо.
Нарязваме на средно големи парченца печения патладжан и печените чушки, на дребни кубчета - червения лук.
Добавяме ги към изварата, подправяме със солта, лимоновия сок (оцета), зехтина.
Разбъркваме внимателно, за да не става изварата на каша (по-вкусно е, когато се усеща нейната леко зърнеста структура).
Оставяме в хладилник да се охлади.
Преди сервиране украсяваме разядката с листенца магданоз.
Поднасяме я със солени крекери или препечени филийки. Според нас е идеално леко лятно предястие към студена бира или малка чашка хубава ракия.
Добър апетит!
***
Ако харесвате нашите рецепти, подкрепете блога ни, като кликнете и разгледате рекламите, които са ви впечатлили. Така ще можем да ви поднесем повече интересни и вкусни рецепти! Благодарим ви!
Mомичета, по отношение на изварата и патладжаните и аз съм така, затова се присъединявам с удоволствие към вашата компания, така вкусно ще си похапна!
ОтговорИзтриване