Той е с нежен кремав цвят и изключително нежна консистенция.
Ухае на мед, канела и ванилия. А миризмата на козе сирене в крайна сметка просто я няма. Тя напълно се изгубила в другите аромати .
Необходими продукти за 8 порции:
175g бисквити
75g несолено масло, разтопено
375g меко козе сирене
150 мл мед от диви цветя (полифлорен)
1.5 ч.л. смляна канела
щипка смляно индийско орехче
150 г заквасена сметана
3 яйца
1 шушулка ванилия (ванилова есенция или ванилова захар)
щипка сол
Загрейте фурната до 150С.
В
кухненски робот смелете бисквитите, докато станат като галета и след
това изсипете разтопеното масло. Размесете до еднородност на трохите.
Изсипете трохите във форма за торта със свалящо се дъно 18 см и поставете основата в хладилника за 15 минути за да се стегне.
Поставете бисквитената основа във фурната, за да се пече 15 минути.
Докато се пече, разбийте козето сирене, мед, канела и индийско орехче в голяма купа до гладка смес.
Добавете заквасената сметана и разбийте отново до гладка смес.
Добавете яйцата, едно по едно и разбивайте сместа до хомогенност..
Добавете ванилията към готовата смес, разбъркайте добре.
Изсипете
получения крем върху бисквитената основа и печете 40 минути, докато
отгоре се стегне, но центърът на чийзкейка остане малко суров и да се
клатушка леко при разклащане.
Извадете от фурната и оставете да се охлади до стайна температура във формата. След това прехвърлете в хладилника и оставете да изстине за поне 4 часа.
Извадете от формата и поръсете с мед преди сервиране.
great recipe
ОтговорИзтриванеБраво ♥️
ОтговорИзтриванеThanks for your recipe:)
ОтговорИзтриванеОтлично. Очень понравилось.
ОтговорИзтриванеОтлично. Очень понравилось
ОтговорИзтриванеСупер интересна рецепта, досега не бях виждала такъв чийзкейк, затова нямаше как да не се пробвам да я направя. Ами супер се получи. Освен че хваща окото с този нестандартен външен вид, се запомня и с вкус. Пак ще го правя и за в бъдеще.
ОтговорИзтриване