четвъртък, 18 май 2017 г.

Ордьовър пълнени рулца от раци / Crab Rolls with Filling Appetizer






Тези пълнени рулца от раци са една великолепна хрумка на руските кулинари, която обикаля от сайт в сайт вече от доста време.

Решихме и ние да ги опитаме и сме очаровани от вкуса им.

Трябва обаче да знаете две неща, преди да пристъпите към приготвянето им у дома:

1. Не всички рулца от раци могат да се напълнят. Те трябва да могат да се развият, което обикновено си личи още през опаковката,
Ето как изглежда едно такова рулце, което можете да развиете и напълните:



2. Една опаковка 240-250 г. съдържа около 14-15 бр рулца. Имайте предвид, че те са пристрастяващо апетитни и ако ще стягате трапеза, не залагайте само на една опаковка. Пълнените рулца от нея изчезват за броени минути. :)




Необходими продукти за напълването на 1 опаковка от 240 г. рулца от раци:

1 опаковка рулца
200 г. майонеза
1 връзка копър
2-3 скилидки чесън
или прясно смлян черен пипер на вкус

Може да експериментирате и с други продукти в плънката: топено сирене, настъргано краве сирене с масло, майонеза с копър и ситно настъргани моркови за хрупкавост или каквото друго се сетите.

Ние не използвахме майонеза, заради алергията на Ирина, която успяхме да овладеем, но все още се въздържа да консумира яйца. Напълнихме нашите рулца с меко топено сирене, размесено с копър и малко пресован чесън. Можем да споделим, че и този вариант се получи извънредно апетитен!




Пригответе избраната плънка.

Ако вашите рулца са били замразени, оставете ги да се размразят. След това ги освободете от индивидуалните опаковки и ги потопете в гореща вода. Рулцата ще се отпуснат и ще забележите, че сами се развиват. Не чакайте да се развият докрай - щом крайчетата им се отлепят, извадете ги с решетеста лъжица и ги оставете върху кухненска хартия да се подсушат.




Докато са топли внимателно развийте всяко рулце върху плоска равна повърхност и го оставете да изстине.

След това намажете вътрешната страна с плънката.




Завийте ги отново внимателно, защото са много крехки и поднесете със зелена салата, или с домати и краставици, или върху канапе от краставичка.

Добър апетит!






3 коментара:

  1. Момичета,
    изненадвате ме с тези пълнени рулца.За първи път обръщам внимание,че рулцата могат да се пълнят с плънка.Чудесна идея, много ефектно и много вкусно.
    Поздрави и леки почивни дни !

    ОтговорИзтриване
  2. И ние не си представяхме, че могат да се пълнят, Ели. Но идеята ни грабна и наистина стават много апетитни. Поздрави и на теб и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Чела съм и аз, но не съм пълнила, а обичам да си хапвам, изглеждат невероятно апетитни обаче:))

    ОтговорИзтриване