четвъртък, 19 ноември 2015 г.

Лична равносметка: "Султан кебап с пилешко" за 80 дни надхвърли 76 хиляди разглеждания!






За един блог като нашия, който няма все още зад гърба си традициите на дългогодишно блогърско присъствие в българското кулинарно интернет пространство и за цялата му общо 18 месечна история е натрупал едва малко повече от 524 000 посещения, това е огромен успех, от който няма как да не сме удовлетворени!

Когато през февруари 2015 публикувахме рецептата на  "торта "Африканска маргарита">>>  и се радвахме на  изключителния интерес към нея, не се и надявахме, че ще успеем да повторим този успех. Поне не и толкова скоро!

Обаче това се случи!

Рецептата за  "Султан Кебап с пилешко">>>  предизвика огромен интерес сред българските почитатели на хубавата храна и съвсем справедливо! Това е едно прекрасно ястие, принадлежащо на турската национална кухня и известно в Турция от доста години.
 
Наистина беше странно (но факт!), че допреди ние да публикуваме в българското кулинарно интернет пространство рецептата за султан кебап на български език, изпълнена и снимана от самите нас, тази рецепта изобщо не беше знайна в България.

Нито един български кулинарен блог, нито един български кулинарен портал нямаха в списъка си рецепта за султан кебап! Това са фактите. А пред фактите... и боговете мълчат.

Съвсем естествено е да изпитваме гордост и удовлетворение от факта, че точно нашият малък и скромен блог,  съвсем наскоро появил се в българското интернет-пространство, направи първата  и огромна крачка в популяризирането на това прекрасно ястие сред българските кулинари! Ястието беше бързо оценено от българските почитатели и това основателно ни изпълва със задоволство!

Около месец-месец и половина след нас публикациите на рецептата за султан кебап, изпълнена от различни български любители-кулинари, кулинарни блогъри или просто препечатана в различни в български кулинарни портали с чужди снимки, (за което редакторите им си носят своята отговорност), започнаха да се роят, което също е съвсем естествено, като става реч за набралото широка популярност за толкова кратко време ястие.

За нас обаче остава огромното удовлетворение и гордост, че точно ние - малки и скромни, бяхме първите в България, оценили по достойнство прекрасния и апетитен султан кебап и направили голямата първа крачка за популяризирането му сред българската аудитория! Нашите посетители пък ни възнаградиха с огромен интерес, за което от цялото си сърце им благодарим!

Не всяка кулинарна рецепта има шансовете да стане за толкова кратко време толкова безспорен хит. Но ние бихме искали да уверим вас, нашите читатели, че ще продължим да правим всичко възможно да намирате на страниците на блога ни и занапред вълнуващи, апетитни, привлекателни рецепти!

Благодарим ви, че сте с нас!

5 коментара:

  1. Честито,мили Валя и Иринка! Пожелавам ви много успехи за в бъдеще и тази публикация да повече крак както се казва и да е само първата от многото бъдещи страхотни рецепти,които представяте!
    Сега разбрах,че моя блог е едва с два месеца по-голям от вашия хихи
    Успех и нагоре! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Нека успехът винаги да ви съпътства, във всяка една публикация!Защото сте интересни, нови,разнообразни, и най-важното лесно достъпни, говорите на езика на обикновената домакиня, а не на нивото на главния готвач на петзвезден хотел в Париж!

    ОтговорИзтриване
  3. Vaniahari, Ели, момичета, благодарим ви от сърце! Трогателно мили думи сте ни казали, толкова искрено и приятелски сте ни поздравили и пожелали още успехи! Думи като вашите окриляват, карат те да чувстваш, че можеш планини да обърнеш, за да зарадваш с нещо ново читателите си! Много сме ви благодарни!

    Ели, на теб искаме да кажем, че твоите блогове също са много интересни и с удоволствие ги следим и ти се възхищаваме!
    Vaniahari, твоите думи са едно от най-окрилящите признания за блога ни, което някога сме получавали! От сърце благодарим - такива думи те карат да чувстваш, че си струва да продължиш напред!

    Поздрави, момичета и хубав, слънчев уикенд и на двете ви!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря и аз от сърце ,много сте мили,момичета! <3

    ОтговорИзтриване
  5. Честито, момичета, аз лично съм приготвяла рецептата ви и съм я оценила.

    ОтговорИзтриване