вторник, 28 ноември 2017 г.

"REDMOND" - кухнята на бъдещето днес ... и Европа на три скорости / REDMOND - The Kitchen Of The Future Today... And The Three Versions Of Europe

снимка: официален сайт на Редмънд

ТУКА ИМА , ТУКА НЕМА - ПОЗНАЙТЕ ЩО Е ТО ?!

В последно време мултикукърите придобиват все по-голяма популярност и все повече хора решават да се сдобият с това чудо на техниката.
И има  защо:

Те са леки, удобни и практични, защото можеш да ги преместиш навсякъде, да ги вземеш със себе си на вилата, на село и даже в хотела, когато си на почивка, за да имаш винаги домашна, топла, прясна и вкусна храна;

Изключително икономични са като разход на електроенергия;

Те заместват котлон, фурна, грил, хлебопекарна;

В тях можеш да приготвиш много бързо и лесно паста, супа, яхния, печено, да свариш зеленчуци или месо на пара, да направиш компот или сладко, да изпечеш месо, пица или кекс, да си изпържиш хрупкави картофки ...  и каквото още се сетиш.

Можеш да избираш между бързо или бавно готвене, да си спестиш миризми и пара в кухнята, да сложиш продуктите вътре да се  готвят и да си гледаш другата работа, без да се притесняваш, че ще загори, изкипи или залепне.

А храната в тях става изключително апетитна, с богат и плътен вкус, който, твърдят, е като вкуса на храната, приготвена в руска печка.

Всеобщата еуфория по мултикукърите не отмина и нас и ние най-после сериозно се замислихме да се сдобием с такъв многофункционален и практичен кухненски уред.

Доста време прекарахме в запознаване с продуктите, предлагани на българския пазар, изучавахме наличните модели, които са достъпни за закупуване в България, четохме упътвания за употреба, публикувани не само в бг сайтове, (защото за повечето модели, предлагани у нас, указания за потребителя не могат да се открият в нашите сайтове - нито на търговци, нито на производители). Така или иначе, интернет дава възможност да намериш това, което търсиш, независимо в чий сайт.

Четохме, разглеждахме снимки, разучавахме подробно конструкциите, материалите, от които са изработени, функциите на този и онзи модел, възможностите, които предлагат, търсихме по-добри цени ... прекарахме няколко седмици в това занимание - докато решим и направим своя избор.

По-добра техника, по-професионално произведена и с по-високи професионални потребителски качества от тази на REDMOND просто не можахме да открием. Направихме и избор на модел с изключителни възможности за приготвяне на ориз и зърнени каши, хляб, пица, паста, кисело мляко, яхния, бързо и бавно готвене, готвене на пара,  десерт, компот, кекс и т.н. и т.н.

Но това не е всичко! Уредите на REDMOND предлагат функцията "мултишеф" с възможност за най-фино настройване на температурните режими – със стъпка на промяна само 5 градуса и в широк диапазон, а от 5 мин до 1 час - със  стъпка на промяна от 1 градус!, промяна на времето и температурата направо в процеса на готвене!

След като към всичко това се добави и изключителният  дизайн, подвижният вътрешен капак за по-лесно почистване, чашата с керамично покритие и с дръжки в най-новите модели, за да се изважда лесно, а в някои модели дори с контейнер за събиране на конденза на задната  страна на уреда - то можете да си представите колко силно ни впечатли продукцията на бранда.

Дори да не търсим такива изключителни екстри като мултикухня - уред с повдигащо се дъно с възможност за използване на тиган, касерола или чайник, наред с мултикукъра - в един единствен уред, уред с брайлова азбука на менюто - за хора с нарушено зрение, уред с гласови команди или пък с възможност да бъде  управляван  чрез смартфон приложение ( а те всички се предлагат от Редмънд и това очевидно е бъдещето на кухненската техника, реализирана от компанията днес), пак можем смело да кажем, че по-добра техника, с по-добри, направо върхови потребителски качества, от тази на Редмънд, трудно може да бъде открита на пазара!

Е как да не пожелаеш такъв уред в кухнята си!? При това на достъпни цени!

Съвсем логично ние пожелахме да се сдобием с мултикукър Редмънд...

И тук дойде шокът и разочарованието. А те по-късно се смениха с негодувание, обида и гняв, и провокираха тази публикация!

Оказа се, че великата компания REDMOND - "велика" в пряк и преносен смисъл, рекламираща продуктите си чрез един прекрасен сайт, от който трудно можеш да откъснеш очи, (а този сайт на всичкото отгоре е мултинационален - за да бъде  гаврата с потребителите възможно най-силна), предлага продукцията си в буквалния смисъл на думите "на три скорости!"

Гледаш, избираш, радваш се, предвкусваш  удоволствието от великолепната придобивка и комфорта в кухнята, която тя ти дава, а сайтът на компанията те отвежда директно в мултинационалния онлайн магазин на бранда, от който, както изглежда на пръв поглед, можеш да си поръчаш избрания уред, да го платиш с карта и  да чакаш доставка.

Дори има надпис: "Ние доставяме по целия свят" и опция да изберете вашата страна.

За капак има още публичен надпис на главната страница, в т.ч и на българската такава, както се вижда от снимката:
Free Shipping!
On orders over EUR 99!


Щастливи избрахме страна България, намерихме желания уред (Redmond RMC M90) и... о, изненада, но не приятна!

Под цената на модела цъфна надписът "Временно няма наличност". Оказа се, че надписът не е  само за избрания от нас уред, но за всички продукти в българската секция на сайта.

Е, опитахме се да се утешим: до края на безплатните доставки имаше още цели  21 дни, може пък и да се появят наличности!
След няколко дни проверихме отново, пак същия надпис  - "временно няма наличност".

Стана ни любопитно, дали за всички страни, в които Редмънд предлага продукцията си, е все така: временно няма наличност? И дали ще има наличности, когато периодът на обявените безплатни доставки отмине?

Понеже предварително знаехме, че REDMOND продава активно продукцията си на руския пазар, опитахме да изберем за "нашата страна" Русия и влязохме в руската секция на сайта.
А там наличностите си бяха налични и, оказа се, че руснаците могат свободно да си купуват всичко, което си пожелаят, при това с безплатна доставка навсякъде в Русия.
И не само мултикукъри, но и мултипекари и всякакви други авангардни модели кухненска техника, каквито в българската секция изобщо не се предлагат.

Същото е положението на страниците на другите страни от бившия Съветски съюз: има си наличности, свободно.




Но това не е всичко: след като превъртяхме възможно най-голям брой секции на различни страни от Западна и Източна Европа, установихме, че за Западна Европа не само има наличности, но с пълна пара вървят разпродажби с намаление до 50%  и с огромен надпис

Black Friday! 

Така е за Франция, Италия, Испания, Гърция, Германия, Австрия, Белгия, Финландия, навсякъде за Западна Европа!




За страните от Източна Европа обаче в същото време няма наличности! Няма безплатни доставки!  Няма Черен петък!

Страните от Източна Европа - Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Румъния, България - за компанията REDMOND изглежда са страни трета категория и за тях Европа е на трета скорост - но отзад напред, а не както при автомобилите!

Докато за Западна Европа тече  под пълна пара Black Friday, а в Русия си има просто нормални продажби с перманентно безплатни доставки, то всички страни от Източна Европа са затвoрени за продажби - и, както изглежда, най-малко за целия период на уж "безплатните доставки"! Да видим какво ще ни сервират за след него!





Грозно, цинично, обидно, унизително!

Както и  да се каже, все ще е вярно, но и недостатъчно!


Една гатанка: Тука има, тука нема - познайте що е то?

Една великолепна техника, която всяка домакиня би си пожелала да има в кухнята си...

Една великолепна техника, която искаш да купиш с парите си, не да ти я подарят или да я откраднеш!...

И един производител, който самодоволно дели Европа на три скорости и откровено и цинично третира източно-европейците като хора трето качество! А уж Европа била обединена!?

Уважаеми мениджъри на REDMOND, обръщам се към вас със следното послание:

Вие май сте забравили крилатата фраза на император Веспасиан:
"Pecuna non olet" (Парите не миришат") ?

Или пък ужасно ви е страх, че потенциалните клиенти от Източна Европа може, недай си Боже, да "ударят келепира" с безплатна доставка? И за всеки случай затваряте магазина си за тях?!


Уважаеми български читатели на блога ни, на вас искаме да кажем следното: 

НЕ ТРЯБВА АПАТИЧНО ДА СЕ МЪЛЧИ И ОТМИНАВА НАТАТЪК!

Това е овча позиция, която още повече развързва ръцете на онези, които се гаврят с нас, източно-европейците, третирайки ни като хора трета ръка!

Говорете, пишете, коментирайте публично, иначе те - самозабравилите се, самодоволните, които в сравнение с нас не са имали нищо повече от историческия шанс след края на Втората световна война да НЕ ПОПАДНАТ зад желязната завеса, (зад която ни натикаха политическите диктатори, преследвайки своите си политически интереси) и от белезите на която още не можем да се отърсим ние - източноевропейците, - никога няма да се откажат от самодоволната си позиция!

Гаврят се с нас както им дойде - хранителните продукти за Източна Европа са с по-ниско качество от аналозите на същите марки в Западна, това стана публично известно съвсем неотдавна, благодарение на учени, които не пожелаха да мълчат!
А ние мълчим.

Затварят пазарите на качествените си стоки за нас.
Пак мълчим.


Докога?! Докато мълчим, техните безобразия никога няма да секнат!

А уж Европа ВЕЧЕ била обединена!?

Бъдещето на нашите деца е в нашите ръце, опитайте се да проумеете това и да се борите за него!

3 коментара:

  1. За съжаление това е масова практика при много фирми и брандове.Няма смисъл да пиша и аз примери и то най различни, но такава е действителността.Третират ни като Африканска дестинация.А може би и имат право.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодарим за коментара, Чавдаре! Отговорът ни се съдържа в един послепис, който добавихме към публикацията си. Ако имаш време и желание, прочети го.
      Поздрави и успешен ден!

      Изтриване
  2. Абсолютно подкрепям написаното, това примирение ни доведе то тук, поне да не мълчим!

    ОтговорИзтриване