Идеята за този апетитен градинарски кебап открихме в канала на една от любимите ни турски кулинарни блогърки в youtubе.
Получи се извънредно вкусно: изключително сочно и нежно пилешко месо, освежено от апетитни предварително запечени слайсове зеленчук.
Толкова е апетитно, сочно и засищащо, че много горещо ви препоръчване да опитате този градинарски кебап!
Необходими продукти за 2 порции:
2 големи обезкостени пилешки бутчета. (нашите бяха наистина много големи - по 480 г всяко)
1 неголям патладжан
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 средно голям картоф
1 неголяма тиквичка
1 ч.л. сол
2 ч.л. червен пипер
1 с.л. сушен девесил
4-5 с.л. растителна мазнина
слайсове топено сирене (ние използвахме топено сирене в пакетче от 100 г)
За соса:
3 с.л. доматено пюре
700 мл гореща вода
Приготвяме си марината от сол, червен пипер, девесил и2-3 с.л. растителна мазнина.
Мариноваме пилешките бутчета, завиваме ги във фолио за свежо съхранение и оставяме за 10-12 часа в хладилника.
Тиквичката и картофа също нарязваме на тънки дълги филийки.
Чушките разрязваме на дълги, по-широки лентички.
Разстиламе маринованото пилешко бутче в плоска чиния, в единия му край подреждаме едно върху друго слайсовете:
2 слайса патладжан,
2 - чушка,
2 - картофки...
... и 1 филийка тиквичка
След това завиваме пилешката пържола стегнато на руло. Нашите пържолки бяха много големи и нас не ни се наложи да ги начукваме, за да можем да ги завием.
Ако вашите са по-малки, начукайте ги, но внимателно, през фолио за свежо съхранение и с домакинска точилка, а не с чукче. Така ще ги удължите, но няма да ги нараните и разкъсате.
Готовите рула набождаме с клечки за зъби, за да запазят формата си при печенето и ги поставяме в подходяща тавичка.
Доматеното пюре разреждаме с 600 мл гореща вода и заливаме рулата в тавичката.
Печем до апетитна зачервена коричка от едната страна.
След това обръщаме рулата, за да се запекат до зачервена коричка и от другата.
Върху полуготовите рула поставяме по половинка доматче и го намазваме с малко мазнина, Нека и доматчето да се запече.
Напълно изпечените рула покриваме със слайсове топено сирене или кашкавал, преместваме внимателно доматчетата върху сиренето и оставяме и то да се запече до апетитна златиста коричка.
Градинарският кебап е готов за сервиране.
Вкусен е и топъл, и студен.
Добър апетит!
***
Ако харесвате нашите рецепти, подкрепете блога ни, като кликнете и разгледате рекламите, които са ви впечатлили. Така ще можем да ви поднесем повече интересни и вкусни рецепти! Благодарим ви!
Рецептата е от тук >>>
Красота!
ОтговорИзтриване