БЪРЗ ПРЕГЛЕД НА ПУБЛИКАЦИИТЕ В БЛОГА




сряда, 1 ноември 2017 г
Истинска резлива боза без изкуствени подсладители - забравеният вкус от детството! / Real Boza - Tart, with No Artificial Sweeteners, the Lost Taste of Our Childhood


Вижте публикацията>>>


събота, 28 октомври 2017 г
Шоколадово Паве - бразилският вариант на тирамису, но по-вкусен от него / Chokolate Pave - The Brazillian Tiramisu, but Better

Вижте публикацията>>>


събота, 21 октомври 2017 г.
Пикантна консервирана салата с печени патладжани за зимата / Spicy Preserved Salad with Roasted Egg

Вижте публикацията>>>


сряда, 6 септември 2017 г.
Пикантна аджика с ябълки / Spicy Adjika with Apples

Вижте публикацията>>>

вторник, 29 август 2017 г.

Пикантен сладко-кисел сос с домати и сини сливи за печено месо (почти чътни) / Spicy Sweet and Sour Tomato & Plum Sauce for Roast Meat (almost a chutney)


Вижте публикацията>>>

вторник, 29 август 2017 г.

Гофрети с овесено брашно и извара и ревю на гофретника / Waffles with Oat Flour and Milk Curd and a Review of the Waffle Iron


Вижте публикацията>>>

понеделник, 7 август 2017 г.

Чийзкейк с маскарпоне, нектарини и шоколад / A Mascarpone, Nectarines and Chocolate Cheesecake


Вижте публикацията>>>

неделя, 30 юли 2017 г.
Ескаливада каталана (салата от печени зеленчуци по каталунски) / Escalivada Catalana (Catalunian Roasted Vegetables Salad)


събота, 8 юли 2017 г.
Пържени кюфтета от кромид лук в доматен сос (на вкус като от месо) / Fried Onion Patties in Tomato Sauce (They Taste Like Meat)

Вижте публикацията>>>

петък, 30 юни 2017 
Баклава с череши и бишкоти / Baklava with Cherries and Ladies' Fingers

Вижте публикацията>>>

петък, 9 юни 2017 г.

Студена лятна супа с киселец в два варианта / Cold Summer Soup with Sorrel in Two Variants




Вижте публикацията>>>


четвъртък, 8 юни 2017 г

Итън Мес Черният Лес (традиционен английски десерт) / Eton Mess Black Forest (Traditional English Dessert)


Вижте публикацията>>>

вторник, 30 май 2017 г.

Човек предполага...

Вижте публикацията>>>


сряда, 24 май 2017 г.
Ме́джимурска зле́ванка (традиционен хърватски десерт ) / Mejimurska Zlevanka (Traditional Croatian Dessert)




петък, 19 май 2017 г.
Френско и австрийско нестареещо (хрушчовско) тесто

Вижте публикацията>>>


четвъртък, 18 май 2017 г.

Вижте публикацията>>>



петък, 12 май 2017

Катлама (узбекски многослойни плоски питки с пълнеж) / Katlama (Uzbek Multi-layer Flat Dinner Rolls with Filling)


Вижте публикацията>>>


понеделник, 1 май 2017
10 идеи за ефектни бързи мезета: Бърза и лесна, крехка пилешка шунка със зеленчуци / 10 Ideas for Awesome Quick Appetizers: Quick and Easy Tender Chicken Ham with Vegetables

Вижте публикацията>>>


27.04.2017

10 идеи за ефектни бързи мезета: Домашна печена пилешка шунка за 3 часа / 10 Ideas for Awesome Quick Appetizers: 3-hours Homemade Roasted Chicken Ham




Четвъртък, 20 април 2017 



Вторник, 18 април 2017

Пухкав козунак на конци по нашата изпитана рецепта / Fluffy, Stringy Kozunak Made by Our Tested Recipe




неделя, 16 април 2017

Харосет (десертът от Тайната Вечеря) / Charoset (The Dessert of the Last Supper)




понеделник, 27 март 2017

Гулаб Джамун (традиционни индийски сиропирани сладки с дъх на кардамом) / Gulab Jamun (Traditional Indian Cardamom-flavoured Syrup Sweets)


Вижте публикацията>>> 


понеделник, 20 март 2017

Чкето или Македонски кебап от Прилеп / Chketo or Macedonian Kebab from Prilep


Вижте публикацията>>>


петък, 17 март 2017
Калаканд Бурфи (индийска млечна сладост за 15 минути) / Kalakand Burfi (Indian 15-minite Milk Sweets)

Вижте публикацията>>> 


понеделник, 13 март 2017

Tрадиционен гръцки пилешки пай с лук (Котопита ме кремидиа) / Traditional Greek Chicken Pie With Onions ( Kotopita Me Kremmydia)


Вижте публикацията>>>


сряда, 8 март 2017

Млечник / Mlechnik (Bulgarian Milk Pastry)


Вижте публикацията>>>


понеделник, 6 март 2017

Гасконска ябълкова крустада "Воалът на булката" / Gascon Apple Croustade "The Bride's Veil"


Вижте публикацията>>>


понеделник, 27 февруари 2017

15+ фотографски хитрости, които правят храната в рекламите толкова апетитна


Вижте публикацията>>>


сряда, 18 януари 2017

Торта Над Тортите и Честит Рожден Ден на моето момиче! / The Queen of The Cakes And Happy Birthday to My Daughter!


Вижте публикацията>>> 


събота, 24 декември 2016

Весели и щастливи празници!





петък, 2 декември 2016

Тайната на най-пикантното прясно зеле с ориз на фурна (с карамелен вкус и аромат) / The Secret of The Most Spicy Roasted Cabbage and Rice (With Caramel Flavor)


Вижте публикацията>>>


петък, 25 ноември 2016

Японска баклава / Japanese Baklava





неделя, 20 ноември 2016

Сованка (автентична българска селска манджа) / Sovanka (Authentic Bulgarian Country Dish)




неделя, 6 ноември 2016

Шоколадово вино (Поглезете сетивата си!) / Chocolate Wine (Indulge Your Senses!)




четвъртък, 3 ноември 2016

Crazy Cake или "Лудият сладкиш"




сряда, 2 ноември 2016

Баницата, която не спада / The Banitsa that Doesn't Deflate


Вижте публикацията>>>


неделя, 10 октомври 2016

Ромска ябълкова баница (Пабаяки баница) / Romani Apple Banitsa (Pabayaki Banitsa)


Вижте публикацията>>>


неделя, 23 октомври 2016

Най-търсените рецепти


Вижте публикацията>>>


сряда, 12 октомври 2016

Тарт о сюкр (Традиционен френски захарен пай) / Тarte Аu Сucre (A Traditional French Sugar Pie)




четвъртък, 6 октомври 2016

Лимоново-бирена Торта на Мечтите / Lemon Beer Dream Cake




сряда, 21 септември 2016
Лимонлу ислак кек (Турски лимонов мокър кекс) / Limonlu Islak Kek (Turskish Lemon Wet Cake)



понеделник, 12 септември 2016

Градинарски кебап в пилешка пържола / Gardener's Kebab in a Chicken Steak




вторник, 6 септември 2016

Традиционен руски пирог "Медовая коврижка" / Traditional Russian Cake "Medovaya Kovrijka"




понеделник, 19 август 2016
Доматокефтедес (традиционни пържени доматени кюфтенца от Санторини)/ Tomatokeftedes (Тraditional Fried Tomato Patties from Santorini)



вторник, 23 август 2016

Мелахрини каридопита ("Брюнетка" - гръцки сиропиран орехов сладкиш) / Melachrini Karidopita ("Brunette" - Greek Sirupy Walnut Cake)




неделя, 14 август 2016

Патладжани Бонифацио (Aubergines à la bonifacienne) / Bonifacio Eggplants




сряда, 10 август 2016

Е́ма-Да́тси или Чили-чийз - национално ястие на Бутан / Ema-Datshi or Chilly Cheese - a Bhutanese National Dish




неделя, 7 август 2016

Хюнкяш Беандъ или "Харесвам това" (традиционно турско ястие) / Hünkar Beğendi or I Like This (a Tradicional Turkish dish)




събота, 30 юли 2016

Традиционен датски "Dream Cake" / Traditional Danish Dream Cake





събота, 16 юли 2016

Френк тавасъ или домат кебап / Frenk Tavasi or Tomato Kebap





събота, 9 юли 2016

Мезе за бира - чийзбургер лучени кръгчета




четвъртък, 7 юли 2016

Шубиет Татлъсъ (бърза и лесна турска баклава) / Shubiet Tatlisi (Easy and Quick to Make Turkish Baklava)




неделя, 3 юли 2016

"Ливански нощи" (Традиционен арабски десерт "Лаяли Любнан") / Lebanese Nights (Traditional Middle Eastern Dessert Layaly Lubnan )




събота, 18 юни 2016

Обацда (традиционният дип за бира на Октоберфест) / Obazda (Traditional Oktoberfest Dip)




неделя, 29 май 2016

Мезе за бира: Картофи "Дофине" / Beer Snack: Dauphin Potatoes




вторник, 24 май 2016

Салата с нахут (Nohut salatasi) / Chickpea Salad




неделя, 22 май 2016

Разядка с извара, печен патладжан и печени чушки / Cottage Cheese, Roasted Eggplant and Roasted Pepper Dip




понеделник, 9 май 2016

2-в-1 : Мариновано пиле и хрупкави пикантни картофки на фурна / 2-in-1: Marinated Chicken and Spicy, Crunchy Roasted Potatoes





неделя, 8 май 2016

Ягодова бу́бланина (традиционен чешки сладкиш) / Strawberry Bublanina (A Traditional Czech Cake)





петък, 29 април 2016 г

Празнична агнешка дроб сарма за табиетлии / Holiday Lamb Drob Sarma for Connoisseurs




сряда, 20 април 2016 г.

Вълшебен шоколадов крем-сладкиш без пандишпан / Magical Chocolate Cream-cake




събота, 16 април 2016 г.

Любими храни на народите, които шокират чужденците (Част 2)




вторник, 12 април 2016 г.

Крехко агнешко в прясно мляко на фурна / Delicate Roasted Lamb in Milk




понеделник, 11 април 2016 г.
Любими храни на народите, които шокират чужденците




събота, 9 април 2016 г.

Полски сладкиш "Циганска пътека" (ciasto"Cyganskie sciezki") / Polish Cake Gypsy Path





понеделник, 28 март 2016 г.

Домашно подсладено кондензирано мляко




събота, 26 март 2016 г.
Въздушно и нежно домашно крем сирене за 15 минути / Light and Delicate Homemade Cream Cheese 15-minute recipe




петък, 18 март 2016 г.

Омлетът на майка Пуляр (oт 1888 г.) / Mother Pоulard's Omelette (since 1888)





понеделник, 7 март 2016 г.

Австралийски пастички "Лемингтън" с малинов конфитюр и крем от бял шоколад / Australian Lamington Cakes with Raspberry Jam and White Chocolate Cream Filling





събота, 27 февруари 2016 г.

Ме́джимурска ги́баница (традиционен хърватски десерт) / Mе́jimurska Gibanitsa (A Traditional Croatian Dessert)





понеделник, 22 февруари 2016 г.
Крем-сладкиш с орехи, сладко от боровинки и бял шоколад / Cream Cake with Walnuts, Blueberry Jam and White Chocolate




сряда, 10 февруари 2016 г.

Чемен (пикантна турска разядка) / Chemen (Spicy Tuskish Dip)





вторник, 9 февруари 2016 г.

Сиропиран сладкиш "Мирмигато" / Sirupy Mirmigato Cake





сряда, 27 януари 2016 г.

Най-вкусната печена тиква / The Most Delicious Roast Pumpkin





неделя, 24 януари 2016 г.

Тройно портокалов влажен кекс / Moist Triple Orange Cake





понеделник, 18 януари 2016 г.
Торта Кралски Медовик и Честит Рожден Ден на моето момиче! / Royal Honey Cake and Happy Birthday to my Girl




петък, 1 януари 2016 г.

Къбръс Татлъсъ (турски сиропиран сладкиш) / Kibris Tatlisi (Turkish syrupy pastry)






















































Няма коментари:

Публикуване на коментар