На тази прекрасна, оригинална, ефектна и изключително лесна и достъпна рецепта попаднахме в youtube, в канала на Tasty. Толкова силно се впечатлихме от простотата на изпълнението и от великолепно изглеждащите малки лучени кръгчета - чийзбургери, че не устояхме на изкушението да ги направим, опитаме и споделим с вас.
Вкусът им е великолепен, истински деликатес, отвън са хрупкави, отвътре нежни, с топящ се кашкавал и мляно месо. А лукът привнася точната доза зеленчуков привкус, при това по време на пърженето придобива сочност и сладост и остава полухрупкав.
Страхотна идея, горещо ви я препоръчваме!
Единственото, което трябва да знаете е, че тези чийзбургери - лучени кръгчета изчезват от трапезата за броени минути, защото са изключително апетитни. Така че посочената тук доза е базова. Ние ви препоръчваме да приготвите значително по-голямо количество, особено ако ще сервирате на гости.
Необходими продукти за 4 порции:
3-4 глави кромид лук (със средна големина)
400 грама мляно месо (за предпочитане е да не е мазно)
220 г. меко сирене (чедър, мека гауда, моцарела или просто мек български кашкавал)
черен пипер
сол
сух риган или друга суха подправка
1/2 малка глава лук (за овкусяване на каймата )
Олио за пърженето
За панировката:
2 яйца
брашно
галета
За декориране и сервиране:
доматен сос, лютеница, кетчуп или друг сос по избор
свежа зелена подправка (ние използвахме стръкчета босилек)
Към каймата добавете подправките (сол, черен пипер, сух риган (или друга суха подправка), половин ситно нарязана главичка кромид лук) и добре я омесете.
Лука почистете и нарежете на колелца с широчина около 1.5 см (или малко по-дебели)
Разделете всяко кръгче кромид на отделни шайби.
Във всяка шайба кромид сложете по малко кайма, притиснете добре и върху нея сложете парченце сирене (или кашкавал)
Притиснете добре пълнежа.
Сгорещете олиото в дълбок и тесен съд - трябва да пържите лучените кръгчета във врящо олио.
Пригответе си продуктите за панировката: разбийте яйцата, в отделни съдове сипете брашно и галета.
По желание може ги да овкусите със сол.
Потопете всяко лучено кръгче в разбитите яйца,
след това в брашно.
След това отново потопете набрашнените кръгчета в яйце.
Накрая оваляйте лучените кръгчета в галета.
Изпържете ги във врящо олио до златисто.
Готовите лучени кръгчета-чийзбургери сложете върху домакинска хартия, да попие излишната мазнина.
Сервирайте ги горещи, с доматен сос, лютеница, кетчуп или с друг сос по ваш избор.
Украсете порциите със свежа зеленина.
Тези лучени кръгчета - чийзбургери са много подходящи за парти хапки, като мезенце към бира или просто така - за следобедно похапване.
Добър апетит!
***
Ако харесвате нашите рецепти, подкрепете блога ни, като кликнете и разгледате рекламите, които са ви впечатлили. Така ще можем да ви поднесем повече интересни и вкусни рецепти! Благодарим ви!
Рецептата е вдъхновена от тук>>>
Идейно!
ОтговорИзтриванеНали!? Затова пожелахме да споделим рецептата.
ИзтриванеАма че интересно, ще опитам, само да не забравя:)
ОтговорИзтриванеДа, наистина, Весе, интересно е, но е също и страшно апетитно. Паздрави!
ИзтриванеГотино и вкусно
ОтговорИзтриванеВярно е много вкусно и страхотно ефектно. Поздрави!
Изтриване