Нагла крадла във Фейсбук


Поредната крадла на чужда рецепта и снимка се намираше на страницата на  кулинарното общество "Кулинарни страсти в кухнята на ПиПи" във Фейсбук.

Въпросната крадла не само  е откраднала нашата рецепта и снимка, но си е позволила нечуваното нахалство да изреже снимката, за да отстрани нашия надпис и да сложи собствен, като по този начин представи снимката за своя.

Само дето не е съобразила, че нашата публикация е от 25 октомври, а нейната кражба е от 31 октомври. Не е съобразила също, че Гугъл незабавно ще ни уведоми за кражбата и тя не може да остане незабелязана и неоткрита от нас - рано или късно.

И не стига всичко това, но като и писахме с покана да свали крадените публикация и снимка, единствената и реакция беше да изтрие нашата писмена покана и да ни блокира от страницата си.

Крадената публикация беше изтрита едва след като потребителката откри, че ние изобщо не се шегуваме и се видя изтипосана в блога ни.

Нещо повече, след тази публикация в блога ни крадлата е деактивирала страницата си  във Фейсбук. Нищо чудно и другите публикувани там рецепти да са били крадени.

Независимо от това обаче, заради наглостта и като предупреждение към други потенциални крадци, снимките на деянието и остават публично достъпни тук  без опция да ги свалим някога.

Апелираме към онези посетители, които биха се изкушили да откраднат по подобен начин: Не ни принуждавайте да разобличаваме кражби! Ние няма да се поколебаем да продължим да го правим, ако ни принудят, но, повярвайте, това не е приятно за никого - нито за разобличителите, нито за разобличените!

Кликнете на снимките, за да видите кражбата в пълен размер.1 коментар: